28-10-13

wedstrijdverslag

De match begon al direct met een andere opstelling dan anders en verliep al van in het begin slecht, al na 2 minuten vroeg de coach een time-out.

Het was een quarter met vele fouten, waardoor het andere team vele punten haalden uit hun vrijworpen. Niet alleen de vele fouten was een probleem, maar ook onze afwerking liet de wensen over. (stand: 13-24)

 

In de 2de quarter verzwakte Wielsbeke, dit kwam voornamelijk doordat ze niet veel konden vervangen, en zo haalden we wat punten op. Dit was niet het enige goede, ook onze afwerking en verdediging was beter dan in de 1ste quarter. (stand: 25-31)

 

Na de time, in de 3de quarter, was Wielsbeke weer goed uitgerust. Dit merkten we, en onze afwerking ging terug naar beneden. Onze passen waren ook een probleem, daardoor hebben namelijk veel balverlies geleden. (stand: 31-43)

 

In de laatste quarter lieten er al een paar hun hoofd zakken, en pas na 5 minuten konden we ons eerste punt bemachtigen. Het was pas in de laatste 2 minuten dat we goed gespeeld hebben, we begonnen terug te verdedigen en onze afwerking was ook weer beter. (eindstand: 43-57)

 

Ik denk dat we kunnen besluiten dat we deze match achter ons moeten laten, en opgaan naar de volgende.

 

 

Bedankt aan alle spelers, talrijke supporters en de coach!

23-10-13

wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag 20/10/2013: Bent schoenen Waregem – BBC Gullegem.

Deze zesde match begon al goed door een verkeerde opstelling, waardoor de wedstrijd al na 10 seconden moest stil gelegd worden. De wedstrijd werd herstart, maar dit vergaven we de scheidsrechter al vlug. Hij was trouwens, maar alleen.

De eerste quarter begonnen we met een doelpunt voor ons. Het is een van de eerste wedstrijden waar we goed beginnen en met een voorsprong eindigen, van meer dan 10 punten. We begonnen wel zonder enige tactiek te spelen, maar na een time-out van onze coach verbeterde dit snel.               Stand: 12-23

In de tweede quarter speelden we goed. We speelden onze tactieken en gaven goede passen, maar toch bleven we op een gelijke voorsprong. Dit kwam waarschijnlijk door een minder goede afwerking over heel de wedstrijd en een verbetering in de verdediging van de tegenstander. Zo gaan we de pauze in.                                                                                                                                                                        Stand: 27-39

In de derde quarter gebruikten we ons hoofd waardoor we onze voorsprong konden vergroten tot 20 punten. Gullegem verloor zijn geduld en gaf meer en meer slechte passen, wij profiteerden hier natuurlijk van.                                                                                                                                                                           Stand: 38-65

De vierde quarter hielden we rustig en we bleven dezelfde voorsprong behouden. De tegenstander kon er niet mee lachen en werd dan ook agressiever. We lokten dus nog veel fouten uit.                                                                                                                                                                                  Eindstand: 50-88

 

Bedankt aan alle spelers, supporters en de coach. 

15-10-13

wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag 12/10/13 Bent schoenen Waregem tegen Olbac Bissegem.

1ste  quarter: We begonnen niet al te best, na  2 minuten was het nog maar 3-1. We moesten ons herpakken en dat deden we ook. We speelden ons spel, enkele goeie passen, de afwerking was goed. We zagen het zitten en het enthousiaste publiek ook . De aanval van Bissegem was matig, we konden veel steals nemen en afwerken.

2de quarter: Met een goede ingesteldheid gingen we op het veld. We begonnen al direct goed te spelen. De afwerking kon wel wat beter. De defense was goed. De score stond ver uit elkaar en zo gingen we de rust in met een stand van 47-15.

3de quarter: Na een rustige opwarming gingen we vol zelfvertrouwen de 3de quarter in. Dat zag je ook aan ons spel. We speelden zoals de 2de quarter. We konden onze voorsprong opbouwen zodat we de 3de quarter mooi konden afsluiten.

4de quarter: We begonnen de quarter met in ons achterhoofd de 100 punten te halen. We speelden iets slordiger, de afwerking was niet schitterend. Het lukte ons om de 100 punten te halen en we moesten nog 2 minuten spelen. We eindigden de match met 104-38.

Op het veld: 4. Michiel Kindt, 5. Robin Vandenbossche, 6. Arne Dhondt, 7. Warre Van De Velde, 8. Nikolay Decroos, 9. Loic Barbe, 10. Siebert Verschelde, 11. Sébastien Moerman (geblesseerd), 12. Tijs Blancke, 13. Jarne Van Tongel, 14. Maxim Verhellen, 15. Ebe Verhellen.

Mvg

 

 

Siebert

01-10-13

wedstrijdverslag

Vandaag trokken we naar onze buren in Kortrijk. We kenden een moeizame start.

Het spel  ging traag, de verdediging  liet te wensen over en de combinaties konden beter.

We vonden geen oplossingen en waren niet creatief in het spel. Misschien zat de laatste nederlagen van vorige weken nog in het hoofd .

Stand: 15-14

 

De 2de quarter  ging al iets vlotter, de verdediging was al beter, de bal ging vlot rond in de ploeg en er werden meer kansen gecreëerd! De afwerking verbeterde…

Stand: 26-36

 

Op naar de 3de quarter! De wissels verliepen goed, het tempo steeg . De ploeg begon op volle toeren te draaien. Mooie combinaties, prachtige shots, sterke verdediging! Waregem groeide in de match en werd dominant.

Stand: 37-59

 

4de quarter.  Iedereen  had er duidelijk zin in en toonde veel vertrouwen. Er stond geen maat meer, alles ging fijner en secuurder.  Vandaag hebben we Waregem als 1 ploeg gezien.

Stand: 49-88.

 

 

Proficiat aan alle spelers en dank aan de vele supporters!