26-02-13

Wedstrijdverslag

Wedstrijd Provinciale Miniemen van 23 maart 2013.

Na onze vorige match waren we aan ons zelf verplicht om deze toch te winnen tegen een ploeg  Izegem die dit seizoen nog niet kon winnen en liefst met een overtuigende zege!

Eerste tien minuten duurde het eventjes voor dat we konden scoren en de eerste punten werden gescoord op de vrijworpen met een twee op twee. Dan kwamen we op toeren maar toch lieten we na om de score nog veel hoger dan 12-22 te laten worden.

Tweede quarter was eigenlijk een beetje het zelfde verhaal als in de eerste. We gaven weinig weg en konden nu ook terug twintig punten maken in deze q! Met 9-20 werd ook deze gewonnen en we gingen de rust in voorsprong van 21 punten. Ruststand 21-42.

Onze derde quarter was een voorbeeld van hoe het niet moet. Tegenstrever doorzag ons spel en paste zich aan, wij hadden geen mooi samenspel meer en lieten  gemakkelijk punten liggen.Gelukkige speelden we tegen een zwakke jonge ploeg die ook veel nodig had om te scoren anders zou het best nog een héél moeilijke vierde qaurter kunnen worden! Eén minuut voor het einde van deze q was het 14-4 en we konden met een beetje geluk er nog 14-8 van maken.

Vierde lukte het scoren wat beter dat de vorige maar kwa spel had Izegem een beter ingesteldheid dan wij. We wonnen  deze quarter wel 13-16 maar een goede match hebben we niet gespeeld. Eindstand werd 48-66 .

Nicolas, Stijn, Thomas, Charles, Pieter-Jan, Ruben, Warre, Jarne en Arthur.

07-02-13

Wedstrijdverslag

Matchverslag van Provinciale Miniemen B tegen BC Gistel Oostende B

Begin van de match liep niet zoals het moest  want de digitale 24sec werkte niet!!! Zo moest de wedstrijd  al naar een paar seconden met een time-out door de scheidsrechters worden stilgelegd!!! Er werd dan maar overgeschakeld op de oude manier met chrono, vlaagje en fluit en dit werd vakkundige gedaan door  Kürt de papa van Charles! Zo konden we de match verder zetten maar niet voor lang want de chrono kreeg ook zijn zotte kuren en ook nu werd de match stilgelegd door de scheidsrechters. Alleen de scorebord werkte nog normaal en zo moesten we ook de tijd bijhouden op de oude manier dus moesten we opzoek naar een tweede chrono! Gelukkig lieten zich niet beïnvloeden door deze paar op onthoudingen en werd deze q gewonnen 19-13.

Tweede q was een stuk minder want we scoorden in deze q maar 11punten.De verdediging hield redelijk stand zoals is de eerste konden ze ook terug maar 14punten maken. Zo gingen we de rust in met drie punten voorsprong nl 30-27.

Na het ingrijpen van de zaalwachter konden we terug werken met een digitale chrono maar 24sec werkt nog niet en dit zou voor de rest van de match zijn! We vonden ook onze ritme van de eerste q terug en Gistel had teveel fouten nodig om ons af te stoppen. Paar van hun betere spelers kwamen zo in foutenlast. Deze q wonnen we terug met 19-15.

Laatste q bleven we redelijk goed spelen en moest er twee spelers van Gistel naar de kant met vijf fouten. We bleven vlot score en de verdediging liet nog minder toe dan in de vorige 30minuten! Ook een opmerkelijke feit was dat voor de eerste keer dit seizoen de vrijworpen wel vlot beginnen gingen!!!! 15 gooiden we er binnen van de 21 die we er kregen, dus mag het ook eens gezegd en geschreven worden dat het goed was op de vrijworplijn. We wonnen dus deze match met 69-52.

Henry, Nicolas, Stijn, Thomas, Charles, Pieter-Jan, Warre, Jarne, Arthur en Gilles