29-01-13

Wedstrijdverslag

Matchverslag van Provinciale Miniemen B tegen Betafence Zwevegem.

Thuis hadden we tegen Zwevegem na een spannende match verloren met slechts zes punten en we hoopten toch het weer spannend te maken!

Zwevegem zette vanaf het begin de toon en we hadden een moeilijke start zodat we al vlug een paar punten achterstond. Met een time-out na zes minuten konden we het evenwicht herstellen en konden we de eerste quarter met een gelijke stand afsluiten 12-12.

Tweede quarter  werd er weer heel vlug gespeeld door beide teams en we zaggen een mooie wedstrijd! Alleen jammer dat er terug te weinig werd gescoord vanaf de vrijworplijn 6 op 23. Deze werd met twee punten verloren 18-16 zo gingen we rusten 30-28. Dat het nog moeilijk gingen worden konden we verwachten daar Zwevegem wel een sterke ploeg is.

Zwevegem was rap gestart de eerste quarter maar nu in de derde was het nog een tandje hoger en we liepen algauw op een 14-0 na elke minuten!!!! Hadden we de vorige quarters teveel moeten geven en waren we door onze beste krachten heen. Na een time-out werd het evenwicht toch wat hersteld en konden we onze 16punten achterstand verkleinen tot 6 punten! We verloren deze quarter met 18-10.

Konden we de derde ons noch wat herpakken de vierde werd er één teveel, niets lukte meer en Zwevegem liep er gewoon door en scoorde deze keer 24 tegen wij slechts 9 punten. Zo verloren we na toch wel een verdienstelijke wedstrijd van ons met te overdreven cijfers van 72-47.

Henri, Nicolas, Stijn, Thomas, Charles, Pieter-Jan, Ruben, Jarne, Arthur en Gilles

21-01-13

Wedstrijdverslag

Wedstrijd Provinciale Miniemen van 19 januari ’13

We zijn goed aan de match begonnen voor de eerste keer dat we op het eerste plein mochten spelen! Het werd op rap 10-0 en deze quarter werd gewonnen met 23-10.

Tweede quarter deden we het zoals de eerste maar op het niveau van onze tegenstrever nogal traag van uitvoering. Ook deze konden we ook winnen met 22-12 zodat we toch met een geruststellende voorsprong van 23 punten de rust konden ingaan! Ruststand 45-22

Na de rust lieten we na om de score nog veel meer te vergroten en kon Oostende gelijke trend houden door een paar mooie driepunters. Wel begonnen ze meer fouten te maken zodat we terug redelijk veel vanaf de vrijworpen konden scoren. Maar het lijkt het verhaal van het seizoen te worden ook deze match gingen er héél weinig binnen! Slechts zes van de 23 gingen binnen over gans de match!!!!! Deze quarter hebben we ook het wonnen slechts met twee punten verschil 16-14.

Laatste quarter konden weer wat gemakkelijker scoren 23-14. Zo konden we deze wedstrijd tegen een lager geklasseerd ploeg alle vier de quarters winnen en dat deed wel deugd! Het was van 14 oktober thuis tegen Izegem dat we nog gewonnen hadden. Wat een vermelding waard is dat Nicolas vorige match niet kon scoren er deze match nu wel mooi 19 maakte! Eindstand 84-50

Henri, Nicolas, Stijn, Thomas, Charles, Pieter-Jan, Ruben, Warre, Jarne, Arthur en Gilles

10-01-13

Wedstrijdverslag

Matchverslag van Provinciale Miniemen B tegen Melco Ieper.

Eerste match in het nieuwe jaar en we hopen twee dingen namelijk terug eens winnen en ook een beetje revanche nemen van wat Melco Ieper ons gelapt had met die klacht!!!!

We starten redelijk met overwicht in het spel maar de afwerking zowel in het spel als op de vrijworpen was zwak! We wonnen deze q wel met 16-13 maar het had een veel hogere score moeten zijn!

De tweede q was hetzelfde redelijk in defense maar bleven gemakkelijke punten gewoon missen en onze drie punten dat we voorstonden waren we aan het einde van deze q kwijt 9-12. Dus gingen we de rust in met een lage gelijkstand van 25-25.

Eigenlijk kan ik de volgende de twee quarters vergelijken met deze zoals voor de rust. Ieper maakt veel fouten wij krijgen dus veel vrijworpen maar laten het afweten 8 op 24! Ook blijven we veel te gemakkelijke punten gewoon missen en dit is al een tijdje het verhaal van onze matchen!

Beide quarters hebben we dus verloren met 11-15 en 10-19 zo werd deze match verloren met 46-59 en dat kan een heel andere uitslag geweest zijn! Hopelijk spelen we de volgende matchen weer zoals in het begin van het seizoen. Verdedigen gaat redelijk goed maar scoren en laten scoren zodat we als one team weer kunnen genieten van de overwinning!

Henri,Nicolas,Stijn,Thomas,Charles,Ruben,Warre en Arthur waren aanwezig