30-11-12

Het Wekelijks Nieuws

miniemen b kw 001.jpg

26-11-12

Wedstrijdverslag

Matchverslag van 24 november 2012 thuis tegen Blankenberge

Normaal moesten we al eens tegen Blankenberge gespeeld hebben voor de beker maar die is jammerlijk niet doorgegaan! Dus kon we ons eens tonen tegen wie Blankenberge eigenlijk  had moeten spelen in de beker. De ploegafgevaardigde van Blankenberge kende ook onze uitslag van vorige weekend dus waren ze misschien meer gemotiveerd voor deze match te spelen dan wij.

De start was goed want we maakten de eerste punten maar al vlug stonden we redelijk achter ook. Niet dat Blankenberge zoveel beter was dan ons maar ze werkten veel beter af dan wij en dat is al een paar matchen zo. Ook deed er een speler mee bij Blankenberge (nr8 eerste jaar)die zij ploeg redelijk deed spelen en hij zelf zou 20 punten maken waarvan drie driepunters! Eerste q verloren we met 8-18.

Tweede q konden we de kloof in het begin verkleinen en dachten dat we dan gelijk trend gingen kunnen houden met Blankenberge maar uiteindelijk verloren we ook deze met 12-19.

Na de rust hoopten we op beterschap maar ons samenspel van in het begin van het seizoen zien we héél wat minder en dit is jammer. Ook deze q werd verloren met 14-22.

Blankenberge moest in deze q rekening houden met de foutenlast van bepaalde spelers waarvan er twee met vijf fouten het einde van de wedstrijd niet haalden. Zo konden we gelijke trend houden in de en hem ook winnend afsluiten met 14-12. Einduitslag 48-71

Positief was dat we een héél stuk minder fouten maakten dan voorgaande matchen ,nu nog wat minder balverliezen en een betere afwerking! We worden echt niet weggespeeld in de A reeks maar we hadden de heen-ronde  toch iets beter kunnen afsluiten.

Nicolas , Stijn, Thomas, Charles, Pieter-Jan , Ruben, Warre, Jarne, Arthur  en Gilles

19-11-12

Wedstrijdverslag

Match Provinciale Miniemen B van 17 november

Deze keer moest we naar de ongeslagen leider van onze reeks! Het was onze laatste verplaatsing dit jaar en we wilde er het beste van maken wetende dat Koksijde normaal 100punten maakt  en soms veel! Voor we vertrokken wisten we dat we deze match moesten spelen zonder onze zieke coach Henk. Die werd vervangen door Kimberly(18jaar) die zelf al een paar jaren speelt bij de dames van Waregem maar op vraag van onze jeugdcoordinator Chris de match coachte!

We begonnen met de eerste punten te scoren maar al vlug kwam Koksijde opzetten en hadden we teveel fouten nodig om Koksijde bij te houden. Al snel stonden we na onze 0-2 voorsprong 8-2 achter waarvan 3 op 4 vrijworpen die Koksijde binnen gooiden. De score in de eerste q was 30-22 met dank aan Charles en Arthur die samen 20p maakte. Als je weet  dat we dan nog 30min moeten spelen dan zou dit wel eens een zware nederlaag worden en Koksijde terug gemakkelijk 100p zou halen!

Tweede q speelde we in defense een héél stuk beter maar het scoren daar en tegen verliep wat minder maar het lukte ons om Koksijde wat zenuwachtig te maken vooral de trainer die zijn speler juist voor de rust met een timing-out de les spelde! Deze q werd ook verloren met 15-9 en zo gingen we de rust in met 45-31.

Derde q deden we verder zoals in vorige met een héél goede defense en wat niet lukte in de tweede q ging nu wel namelijk scoren! Zo werd er terug rap een time-out gevraagd door Koksijde maar het hielp niet want deze q konden we gelijk voet houden. Met resultaat 16-16.

Vierde q bleef onze defense op redelijk niveau spelen maar een beetje het verhaal van dit seizoen dat we te gemakkelijke punten simpel laten liggen. Zo werd deze q terug verliezende afgesloten met 15-9.  Vrijworpen 7 op 21 over de ganse match dus daar hebben we ook terug wat laten liggen. Eindstand werd dus 76-56 en dit was Koksijde hun KLEINSTE overwinning dit seizoen!!!!

Proficiat aan de aanwezige spelers voor hun inzet en moest hun speler nr 12 niet meedoen want die maakte 34punten dan wil ik het nog wel eens zien!!!!

Henri, Nicolas 4, Stijn 2, Thomas 3, Charles 21, Pieter-Jan 1, Ruben 4, Arthur 20 en Gilles 1

12-11-12

Wedstrijdverslag

Match Provinciale Miniemen B 10 november

Onze ploeg was voor de thuismatch tegen Langemark volledig aanwezig! De eerste 10minuten van de match was spannend met de ene keer wij op voorsprong dan weer Langemark. Maar uiteindelijk sloten we deze q verliezend af daar we te gemakkelijke balverlies hadden en te gemakkelijke punten lieten liggen. De stand was 16-17 dus kon het in de tweede q stukken beter.

Tweede quarter werd ook stukken beter met een vlot scorende Pieter-Jan die 13 punten op rij maakte! Defense zat ook zeer goed zodat Langemark maar 11punten kon scoren terwijl wij er 21 kon scoren. Dus gingen we de rust in met een score van 37-28.

De volgende twee quarters kan ik kort samenvatten! Teveel fouten waardoor Langemark 31 vrijworpen mocht nemen over de ganse,  wij slechts 12 vrijworpen waarvan we er slechts 4 begin gooiden met als gevolg lage scoren (21 punten in 20 minuten). Gelukkige bleef over defense nog redelijk maar sloten de laatste twee qaurters verliezende af met 8-13 en 13-19. Twee spelers hadden op het einde 5 fouten en drie andere hadden 4 fouten. Eindstand 58-60.

Volgende week verre verplaatsing naar Koksijde die dit seizoen nog niet verloor. Dus als we daar een degelijke uitslag willen behalen zal dus alles een stuk beter moeten gaan!

Henry, Nicolas2, Stijn 4, Thomas 3, Charles 10, Pieter-Jan 21, Ruben 2, Warre, Jarne en Arthur 16.