23-10-11

Waregem - Avelgem: wedstrijdverslag

Waregem ( zonder een gekwetste Henry en een afwezige Ruben ) startte geconcentreerd.
avelgem wist niet wat hen overkwam. De strakke defense en de snelle omschakeling van defense naar offense deed Avelgem in het eerste quarter veel pijn. Een veelzeggende 25-7 na het eerste quarter !!
Het tweede quarter ging gelijk op. Aleen spijtig dat Avelgem terug viel in zonedefense. Onze miniemen hadden het daar begrijpelijker wijs wat moeilijk mee. We scoorden dan ook niet zo veel. Gelukkig was dit ook aan de andere kant het geval. 12 - 12 en dus een rustand van 37 - 19.
Na de pauze kwamen we ongeconcentreerd uit de kleedkamer. veel individualisme en geen ploeg op het veld. De voorsprong smolt dan ook zienderogen weg. We hadden ook nog altijd moeite met de zonedefense van Avelgem. Na enkele time outs waar de spelers goed luisterden om deze defense te ontwrichten ging het stilaan terug beter. (14-19) De laatste betere minuten van het derde quarter luidden een goede laatste 10 minuten in. We scoorden terug vlotter en ook het ploegenspel stond er weer.
Al bij al dus een mooie overwinning.
Goed gedaan gasten !!
 
scoorden voor Waregem
Nicolas 6, STijn 6, Thomas 5, charles 18, Pieter - Jan 8, Richard 2, Harmen 2, Arthur 23
 
 
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd !!

16-10-11

Zedelgem - Waregem: wedstrijdverslag

Opnieuw een eenvoudige overwinning voor de miniemen.
Op het gladde veld van Zedelgem was het in het begin wat wennen. De refs hielden de wedstrijd zeer strak in handen met het gevolg dat heel veel fouten werden gefloten. Weinig ritme dus. Zedelgem scoort in het eerste quarter 7 punten waarvan 5 van op de vrijworplijn. Na enkele minuten in het eerste quarter vinden we vlotter de weg naar de korf en kunnen we al een geruststellende voorsprong uitbouwen (7-25)
Het tweede quarter is ondermaats en wordt gekenmerkt door vele easy missers en weinig vechtlust. (9- 10)
Tijdens de tweede helft kabbelt de wedstrijd verder maar blijft Zedelgem er voor gaan. Ook onze miniemen hebben het ritme weer te pakken en vinden de weg naar de korf terug wat vlotter.
31-82 eindstand.
Met Avelgem voor volgende week op het menu belooft het alvast spannender te worden.Met de tweede plaats als inzet.
 
scoorden voor Waregem
Henri: 2
Nicoloas: 3
Stijn: 12
Thomas: 8
Charles: 12
Pieter - Jan: 6
Ruben: 12
Richard: 7
Harmen: 0
Arthur: 20

13-10-11

Waregem - Brugge: wedstrijdverslag

Wedstrijd die nooit geen wedstrijd was.
De 30 - 0 na het eerste quart zegt genoeg.
Waregem nam Racing Brugge op vanaf de middellijn met een strakke defense en daar hadden ze dus heel wat moeite mee.
Aangezien de vorige wedstrijden vooral werden getekend door heel wat slechte passen, legde de coach de immens populaire regel ;-) op dat er niet meer mocht gedribbeld worden vanaf quarter 2.
Op het einde van de wedstrijd is het mooi om te zien dat we ook zonder dribbelen nog 27 in het tweede, 31 in het derde en 26 punten in het vierde quarter maken. Hopelijk kunnen we hier iets uit leren voor de wedstrijden tegen de iets sterkere ploegen.
uiteindelijk werd het 114 - 12
 
scoorden voor Waregem:
Henri:10; Nicolas: 8; Stijn: 12; Thomas: 4; charles:13; Pieter-Jan: 16; Ruben: 21; Richard:0; Arthur: 30

05-10-11

Moorsele - Waregem: wedstrijdverslag

Basket Alumes Moorsele - Waregem B
 
 
 
Een zeer nerveuze wedtrijd die tot op het einde alle kanten op kon.
Het eerste quarter verliep gelijkopgaand. Onder de korf hadden we het wat moeilijk door de twee grote jongens van Moorsele. Ze konden dan ook vaak scoren uit een 2de of 3de kans. Gelukkig vonden we met snedige drives en heel wat fast-breaks vlot de weg naar de korf. 21 punten is dan ook een mooi aantal na één quarter. ( 17-21 )
 
Hetzelfde verloop in Q2. Veel aanvallende rebounds voor Moorsele en de vele overhaaste en dus slechte passen van Waregem zorgden er voor dat het moeilijk werd om de voorsprong verder uit te diepen. 32 - 37 aan de rust.
 
Q3 was echt desastreus voor de bezoekers. Slechte passen, slechte defense, nog altijd geen rebound en geen fightingspirit zorgden ervoor dat we na een 17-8, het derde quarter in het nadeel afsloten ( 49-45)
 
Tijdens het 4de quarter waren de zenuwen aan beide kanten gespannen. De vele missers en slechte passen kenmerkten dan ook de eerste minuten van dit quarer.
Naar het einde van de wedstrijd was het Waregem die de zenuwen dan toch net iets beter onder controle kon  houden. Op die manier konden we de zwaarbevochten 3 punten mee naar huis nemen. (61-64)
 
scoorden voor Waregem
Henri 0, Nicolas 2/4/0/0, Stijn 1/2/0/3, Thomas 8/0/0/0, Charles 6/4/0/8, Pieter-Jan 2/4/0/2
Ruben 0/0/2/0, Richard 0/0/2/0, Arthur 2/2/4/6